zondag 24 januari 2016

Lady Skater Dress - Pied de Poule

Vandaag een Lady Skater Dress van Kitschy Coo genaaid maar wel een beetje aangepast. Ik heb er al heel wat genaaid maar wilde nu een klein beetje aanpassen. Zo vind ik zakken in een jurk altijd wel leuk maar doe het niet zo vaak omdat ik er dan altijd zo in ga hangen. Nu dus gewoon toch wel gedaan en afgewerkt met paspel. De hals heb ik iets anders gemaakt. De originele hals is een beetje sleutelgatvormig en die heb ik nu wat ronder gemaakt en afgewerkt met een elastisch kantje.
De stof komt van mijn marktkoopman in Oud Beijerland en voelt echt zo lekker mooi zacht aan. De paspel en kantje komen van Kleurenmix.

Nog steeds bezig natuurlijk met naaien met wat ik heb! In januari nog geen stofje gekocht. Gaat goed. 18 Maart mag ik weer, dan is er het Stoffenspektakel in Ahoy. Helemaal zelf opgelegd, maar af en toe moet je gewoon wat ruimte in je kast creƫren.

Hier alvast een klein voorproefje en dan hopelijk morgen de aan-foto's.

 
 
Update van 26 januari, eindelijk de aan-foto's. Ik heb even geprobeerd met verschillende panty's en schoenen omdat ik nog niet wist wat ik het mooiste zou vinden. Nu weet ik het nog niet :-).
 



 


donderdag 21 januari 2016

Clean Lines jurk

Deze week een jurk genaaid. De jurk heet Clean Lines en komt uit Ottobre 2014-5. In het tijdschrift staat de jurk een beetje vormeloos bij het model, was er niet heel enthousiast over, maar toen ik de tekening van de jurk zag was ik al veel enthousiaster.

Bij mijn marktkoopman in Oud-Beijerland kocht ik een mooie lap stof. En hoe dom!!!! Ik heb de lap verknipt. Vrijwel nog nooit gebeurd (kan het me niet herinneren tenminste). Gelukkig kocht ik bij die marktkoopman nog een lap en die heb ik toen maar gebruikt. Was wel even goed bedenken hoe ik het wilde want de stretch zit overdwars.

Hier model en stof.

 
De verknipte stof

 
De stof die het is geworden: 
 

 
En dit zijn de aan-foto's en detailfoto's.
 



 

woensdag 20 januari 2016

Nieuwe set en pyjamabroek

Gisteren een nieuwe set voor mezelf genaaid. Vertrouwd recept, nieuw jasje. Ik had dringend een nieuwe, blauwe broek nodig want mijn oude broek bleef krimpen in de was. Alleen in de lengte en niet in de breedte. Hoogwater dus ondertussen!
Het stofje voor het shirt had ik ook al bijna een jaartje in huis, dus dat werd ook zo langzamerhand wel tijd.

De broek is een Sunny pants van La Maison Victor en het shirt Autum mood van Ottobre.
Beide al vaak gemaakt. Wel dit keer de hals van het shirt wat meer uitgediept.

Wel voor het eerst gewerkt met mijn Hotfix apparaat. Dat is een apparaat waarmee je strass steentjes kan vastlijmen. Ik heb er nu een paar geplakt op het halsboord van mijn shirt.

Lekker, fijne set, die ik makkelijk naar mijn werk aan kan.

Ook heb ik nog pyjamabroek gemaakt. Ik heb al jaren een CK-pyjama shirt maar eigenlijk nooit een passende broek. Nu dus wel. De pyjamabroek is ook een Sunny pants.







\

Het boord lijkt hier wat lichter, maar dat komt enkel door de flitser.




vrijdag 15 januari 2016

Twee nieuwe bovenkantjes

Ik kwam er gisteren opeens achter dat ik al twee maanden geen kledingstuk voor mezelf had genaaid. Dat kan natuurlijk niet!

Oud, vertrouwd patroon uit de kast, Autumn Mood uit de Ottobre. Ik maakte er al lekker veel. Zit ook lekker, is een makkelijk model en je kan er alle kanten mee op.

Beide een goedkope tricot. De groen-zwarte van de marktkoopman uit Oud-Beijerland en de felgekleurde met zwart van een Stoffenspektakel, al weer een paar jaar geleden denk ik.

De felgekleurde met zwart heeft 3/4 mouwen omdat de stof op was, de groen-zwarte lange mouwen.

Ben fijn met mijn zus op de foto gegaan. Vrolijk portret hoor!






maandag 11 januari 2016

Omslagdoek

Onverwachts nog een omslagdoek gehaakt. Een zieke collega kan wel wat warmte gebruiken de komende periode dus ben ik snel aan de haak gegaan.

Standaard patroon, lekker garen met een heel klein beetje wol.

De collega kleedt zich niet in zulke felle kleuren, dus heb ik de doek een beetje gedekt gehouden.



vrijdag 8 januari 2016

Omslagdoek Fenna

Een hele simpele omslagdoek. Enkel stokjes en lossen. Nog een randje om de omslagdoek heen, maar ook dat randje is heel simpel.
Het is het garen wat het hem doet. Fenna. Ik ben er helemaal weg van. Heb echt jaren gezocht naar dat garen. Was steeds uitverkocht of mensen handelden er op de zwarte markt in met veel te hoge prijzen. Ik heb er een keertje een sjaal van gehaakt maar wilde meer! Dit is het geworden.










donderdag 7 januari 2016

Schnabelina - tas voor mezelf

Ik heb voor mezelf al een Schnabelina tas in vrolijke kleurtjes, maar ik wilde er nu ook eentje hebben die er iets donkerder uitziet.

Het patroon komt van een Duitse site en is gratis. De stofjes die ik gebruikt heb, zijn een marineblauwe babyrib, een gebloemde babyrib en een soort nepzijde. Ik had ze bijna allemaal in huis, behalve de marineblauwe. De marineblauwe heb ik geruild voor iets anders via Sancho. Ideaal! Toch een nieuw, bijpassend stofje zonder iets te kopen :-).
Het paspelband is echt heel mooi. Niet gewone katoenen, maar mooie fluwelachtige, beetje suedeachtig. Heel mooi. Samen met de ritsen en tassenband gekocht bij Kleurenmix.

En dan nu natuurlijk de foto's! Ik ben blij met mijn tas. Net iets groter dan de vorige en dat vind ik wel prettig.









woensdag 6 januari 2016

Naaimachine en LMV

Kijk, dat ik geen stof koop voorlopig wil niet zeggen dat ik niets kan kopen :-).

Vandaag kocht ik een Pfaff en een LMV.

De Pfaff kocht ik zodat ik toch een reserve machine heb maar ook omdat dit soort machines echte werkpaarden zijn die ook leer kunnen naaien. Althans, dat is wel de bedoeling. Ik wil namelijk een leren tas naaien. Op het Stoffenspektakel staat altijd iemand met leer en als het spektakel in Ahoy is wil ik daar dus graag het leer halen.

Daarnaast kocht ik de LMV. Een heerlijk blad om te lezen en er staan ook nog patronen in. Weet zeker dat ik er iets uit ga maken. Zag toevallig al een jasje waar ik stof voor heb liggen en een blouse waar ik ook stof voor heb liggen.
Jammer genoeg staat er dit keer geen patroonoverzicht in de LMV dus heb ik die maar zelf gemaakt. Komt altijd van pas.



zondag 3 januari 2016

Het nieuwe jaar is begonnen - UWYH en een tasje

Het nieuwe jaar is begonnen.

Vandaag voor het eerste weer genaaid. Ben begonnen met een tasje als een bedankje. Ik kreeg van een collega en zak vol lappen. Ik heb een deel aan mijn moeder gegeven en een deel ga ik zelf gebruiken.



Dat sluit mooi aan bij het project waar ik dit jaar mee ben begonnen samen met een aantal andere mensen van Vereniging Sancho. Het heet: Use what you have. Ik heb namelijk een beetje te veel stof op voorraad. Die wil ik graag op gaan maken. Nou ja, op..... Een eindje minderen. Ik wil weer pas stof gaan kopen als ik echt niets meer heb wat ik kan gebruiken. Bij fournituren hetzelfde.

Maar goed. Om de collega van de zak met lappen te bedanken heb ik dus een tasje genaaid. De binnenkant van het tasje is genaaid van een lapje stof uit haar eigen zak. De buitenkant van de tas heb ik genaaid van een jurk die ik weer van een andere collega heb gekregen.
Om die collega te bedanken (ik kreeg nog veel meer :-) ) ga ik nog een make up tasje maken maar dat komt nog.