zondag 24 mei 2015

Patroonoverzicht La Maison Victor 2015-3

Jullie hadden nog een patroonoverzicht te goed. Helaas geen goede kwaliteit, maar ik ga nog proberen dit te verbeteren als ik een andere scanner tot mijn beschikking heb.
Helaas heeft LMV het patroonoverzicht veranderd.....


vrijdag 22 mei 2015

Ottobre - Sculpture blouse

Ik vind de plooitjes aan dit t-shirt zo leuk, maar helaas, als je ze maakt zoals in de Ottobre, dan krijg je een scheve hals, en dat vind ik weer niet mooi.
Ik wil hem dus iets aanpassen. Maar hoe? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Wie wel?




Ik denk dat ik het patroon moet doorknippen op de pijl en dat zien als nieuwe midvoor en die op de stofvouw leggen, dan heb ik aan twee kanten plooitjes. Of als ik ze toch maar aan 1 kant wil, moet ik dan op de pijl doorknippen en zo'n deel als links aanteken maar dan rechtop? Ik weet het dus niet.



woensdag 13 mei 2015

Lapjes

Vandaag op pad geweest om stofjes te kopen. Stof voor T-shirts voor de mannen in dit gezin en dan vooral voor grote man.

Ik ben goed geslaagd, alleen niet voor de mannen:-).


A en B zijn couponnetjes. A voor een onderbroek en B voor een nog onbekend iets.
C. is voor schouderstukken voor een t-shirt voor Qidi.
D. is voor een t-shirt voor mezelf.
E. is voor een rok voor Fei
F. is voor een jurk voor mezelf
G. is of voor een jurk of voor een t-shirt voor mezelf.
H. is voor een rok of broek voor mezelf.
I. is voor een winterbroek voor mezelf.

In totaal toch weer 15 meter..... Ga maar snel aan de slag:-).

zondag 10 mei 2015

Verandering

Vorig jaar oktober maakte ik een shirt. Beetje laat voor de zomer, dus niet meer gedragen. Vandaag lekker weer t-shirt weer aangetrokken.
Heb ik toch niet voor niets mijn best gedaan met afvallen en sportschool:-).



 

zaterdag 9 mei 2015

Vest

Vanavond paar stofjes geknipt. T-shirtjes voornamelijk en 1 vest van mijn nieuwe stofje. In 2005 maakte ik dit vest ook al eens. We zijn wel een beetje veranderd sindsdien:-). Het nieuwe vest wordt dus turqoise met Chinese rozen. Ik hoop dat ik het net zo vaak ga dragen als het oude vest want dat was echt heel vaak! Het leuke was ook nog dat ik zag dat het patroon destijds is overgetrokken door Marliza Driessen. Misschien wel haar eerste patroon:-).


dinsdag 5 mei 2015

De deken is klaar

Ik heb een deken gehaakt. In principe hoort de deken bij een groep waar je elke week een stukje patroon krijgt. De deken startte in januari maar ik vond het niks dus deed niet mee. Ik ben een week of vier geleden echter toch nog begonnen omdat ik een hoesje voor de poef wilde haken. Toen het hoesje groot genoeg was toen wilde ik alleen niet meer stoppen omdat ik het zo leuk vond. Dus maar verder gegaan. Maar ja, ik heb al twee dekens op de bank, dekens op bed houd ik niet van en wat doe je dan nog? Juist ja, ik besloot hem aan de muur te hangen.

Voor de nieuwsgierigen:
Hier vind je het patroon, het garen is Royal van de Zeeman en ik heb gehaakt met naald 5.

En voor de heel nieuwsgierigen:
Ja, dit is mijn woonkamer. Nou ja, een gedeelte daarvan. De computerwerkplek is van mijn zoon en ik werk naast hem. Dat is mijn hobby- dan wel naaitafel.

 

 

maandag 4 mei 2015

Laatste kleding van het naaiweekend

He, he, eindelijk alles op de foto. Ben ik normaal gesproken al een fotomodel, vandaag zat al mijn fotogeniekheid in mijn schoen.... Puf zeg. het lukte gewoon niet. Daarom wat foto's op de pop en een halve van mezelf en dan nog twee in een jurk.......

Tijdens het Stoffenspektakel in Rotterdam zag ik deze stof liggen bij TST stoffen en ik was er meteen helemaal weg van. Eigenlijk veel te duur, maar omdat ik nog een stofje heb liggen wat zij zelf gesponsord hebben dacht ik dat ik dan gewoon dit stofje kocht:-). Mooi smoesje, nietwaar?
Het patroon is uit de Ottobre 2-2014. Blijft hier favoriet.



Ik heb ook nog een trui gemaakt. De stof komt bij de Bezige Bij vandaan in Numansdorp. Waarom mag Joost weten (en zelfs die zal het niet weten) want hij valt niet lekker soepel. Maar goed, het is een trui en ik zal hem vast wel dragen.
Bij dit werkstuk voor het eerst gebruik gemaakt van "understitchen". Vind het mooi geworden (zie de foto van de binnenkant). De applicatie heb ik uiteindelijk te ver naar de zijnaad gezet, maar ja, dat kan je niet meer veranderen. De applicatie komt trouwens bij "Van Ikke" vandaan.
Het patroon kot uit een Knipmode van afgelopen seizoen. Maat 46 zou mij moeten passen, maar hij valt vrij ruim.





Dan nog een jurk. Het patroon is van de de Rembrand jurk uit de Knipmode van september 2014. De stof heb ik ooit gekocht bij de stoffenmarktkraam in Oud-Beijerland. Alles kost daar € 2,50 per meter, dus daar word ik altijd blij van:-).
Natuurlijk sta ik een beetje debielig op de foto, maar het zij zo.






vrijdag 1 mei 2015

Set voor mezelf van het naaiweekend

Eindelijk kleding voor mezelf op mijn blog die ik genaaid heb met kamp.

Het shirt is een shirt van vorig jaar, niet nieuw. Wel zelf genaaid. Kijk maar hier.

Het jasje komt uit het nulnummer van de All Women. Denk uit 2004 of 2005. De mouwen en de lengte van het jasje heb ik verlengd. De panden heb ik afgerond aan de voorkant. Dat vond ik zelf mooier dan rechte hoeken. De stof kocht ik dit jaar op het Stoffenspektakel in Ahoy. Vind hem erg mooi omdat je hem aan twee kanten kan dragen. Om dat ook echt te kunnen doen heb ik alles afgewerkt met een platte naad. De buitenrand heb ik afgewerkt met een wollige tressband. Nog even getwijfeld over satijnband, maar vond dit toch net iets mooier.

De broek is de Sunny Pants uit de LMV. Dit was mijn 7de exemplaar, maar voor het eerst van niet rekbare stof. Hij zit nog steeds heerlijk!