zaterdag 30 juni 2012

Cadeau voor mijn vader

Mijn vader heet Koert, drinkt graag wijn en was gisteren jarig.
Tijd voor een cadeau!



woensdag 20 juni 2012

Nieuw project

Ja, nu ik voor zoonlief een deken heb gehaakt, kan ik voor dochterlief natuurlijk niet achterblijven. Ze wil het graag:-).

Dit zijn de kleurtjes:


En dit wordt het zo'n beetje:


Gevonden op deze blog.

Dit is mijn eerste beginnetje:


Helaas kan ik niet verder want van de volgende kleur heb ik niet de goede dikte en mijn buurman de wolwinkel ook niet. Even besteld via internet, misschien is het er dan vrijdag.


YES! De Mariodeken is af.

Het is zo ver! De Mario deken is af. Ik heb nu 252 granny squares gehaakt, dat is ongeveer 1,5 kg garen, en uiteindelijk een deken van 140 x 170 cm. Ik heb gebruik gemaakt van het garen Populair maar dat was niet zo handig. Bij dat garen is namelijk niet elke kleur even dik en dat leverde hier en daar wat problemen op, maar het is uiteindelijk goed gekomen.
Het haken was een klus, een flinke klus, maar het in elkaar zetten was ook enorm veel werk. Bij mijn vorige deken was van elke granny de buitenste rand in 1 kleur zodat ik bij het in elkaar zetten maar 1 kleur garen nodig had. Dit keer moest ik steeds aan- en afhechten omdat ik weer een andere kleur nodig had. Ik heb de deken in elkaar gehaakt en dat is op zich goed bevallen.

Dit is het uiteindelijke resultaat:



Vanmiddag krijgt Qidi de deken. Ben benieuwd of hij er blij mee is, maar anders ga ik er lekker zelf onder slapen:-).

maandag 11 juni 2012

LOVE

Voor de caravan een schilderijtje gemaakt.
Ik heb een wit canvas schilderijtje genomen. Daar behangersplakband overheen geplakt en het canvas vervolgens zilver gespoten. Toen op de computer het woord LOVE ingetikt, vervolgens geprint en uitgeknipt. Dat weer geplakt op vilt en vervolgens het vilt geplakt op het canvas. Simpel, snel klaar en lekker vrolijk.
Helaas zie je op de foto de lijm door het vilt heen, maar dat zie je in het echt dus niet. Bij een volgende maar met spuitlijm doen.


En natuurlijk komt deze in de caravan:-)

maandag 4 juni 2012

Klok gemaakt

Vandaag van een 15 jaar oude klok van Ikea die toen vast en zeker nog geen 2 gulden kostte en een klein stukje stof een nieuwe klok gemaakt voor de caravan. Ben er zelf blij mee en hij zal er vast en zeker goed bij staan. Hier alvast de klok, later als de klok in de caravan hangt.

zondag 3 juni 2012

Derde stap caravan veranderen

Dit weekend zijn we naar de Roompot geweest in Kamperland. Wel een beetje vroeg thuis omdat het zo koud was.

Gisteren hebben we de rode band van de caravan geverfd in de originele kleur. Leuk klusje en groot resultaat!

Ook hebben we voor het eerst de luifel er aan gemaakt.

Hier de foto's:

Hier geverfd en met luifel:


Hier de kopse kant nog niet geverfd.

En hier de kopse kant wel geverfd.



vrijdag 1 juni 2012

Tweede stap caravan veranderen


Deze week ben ik begonnen met de gordijntjes en heb ook de lampenkap veranderd. Een eerste foto om alvast de nieuwe "sfeer" te voelen.
De stof van de gordijntjes heb ik bij De Lapjesschuur gekocht. Mirjam heeft me als vanouds enorm goed geholpen!
Voor het eerste heb ik gehaakt met Creative Cotton wat ik bij Liques Handmade heb gekocht. Erg prettig garen om mee te haken.

Twee foto's. Eerst zoals de caravan was en daarna zoals ik het nu heb gemaakt.